Crate No Budget Farmboat Special

2006.03.04. SZOMBAT 22h
Házigazda: DJ Keyser
Vendégek: Suhaid (Bomb The Jazz), Gandharva + VJ Taoce (afrozsiraf.hu)
Tanyahajó [Újpest, Téli Kikötő, IV., Váci út 2-6.]

térkép: http://www.tanyahajo.click.hu/keret.cgi?/megkozelit.html
Belépő: 300 HUF

Most szombaton, az újpesti Tanyahajón útjára indul a Keyser & Shuriken dj-páros legújabb bulisorozata. Az elmúlt évtizedben különböző együttműködőkkel, sokféle helyszínen rendezett Crate Soul Pressure, S.O.U.L! vagy Astro Jazz Lounge sorozataink csak a legelvetemültebb zenerajongó fanatikusok memóriájában hagytak nyomot, bár gyakran félezernél is több ember bulizott hajnalig egy-egy bulinkon. Mi meg azt vettük észre, hogy a nagy tömeget vonzó külföldi sztár-vendégek műsora legtöbbször tizedannyira sem izgalmas, mint a Budapesten ismeretlen névtelen hősöké.

Úgyhogy inkább úgy döntöttünk, a vendéglátócentrikus nagy hodályokkal való egyezkedés, szórólap-para és sztárallűrök helyett inkább vissza mászunk a föld alá (illetve a hajóra), a low budget-no budget-punk rock napokat idéző házibuli hangulatba. Az első bulin Keyser mellett régi harcostársunk Suhaid, továbbá DJ Gandharva lemezjátszózik.

Shuriken szülinapján már bejött a Tanyahajó mint barátságos, feszültségmentes helyszín, ahová ugyanúgy eltaláltak a zenebarátok, mint mi egykor a külkerületi művházak koncerttermeibe. Mindenki meglepődött azon, hogy a közlekedés milyen egyszerű, meg hogy igazából mennyire nincs is messze ez a hely. Úgyhogy március 4-én szombaton este ismét jazz, funk, soul, disco, house, hip hop, reggae, nujazz és broken beat szól a Tanyán, lazán. Pogó most nem lesz, normális italárak, családias hangulat és a legjobb lemezeink viszont igen. Mondhatnánk, hogy Boat-Party, meg hogy exkluzív, szigorúan meghívásos buli, de inkább a karcosságot hangsúlyozva idézzük a klasszikusokat:

"All I need is some inspiration
Before I do somebody some harm
I feel just like a vegetable
Down here on the farm"


A Tanyahajó az Újpesti öbölben áll. Ebben a félig nomád, félig poszt-indusztriális környezetben lesznek felállítva a lemezjátszók. Térkép azt is megmutatja, hogy pontosan hol: http://www.tanyahajo.click.hu/keret.cgi?/megkozelit.html.

A tömegközlekedők a 3-as metróval az Újpest Városkapuig jöjjenek, aztán le a vízhez. A késő éjjeli ide és visszajutás legegyszerűbb módja az 950 (http://www.bkv.hu/ejszakai/950vissza.html) jelzésű éjszakai busz, amivel az Árpád út megállónál célszerű le, és a Váci út megállónál célszerű felszállni. Lehet, hogy bonyolultan hangzik, de hazafelé minden óra 12. és 42. percében este megy a busz, amikor a metró nem jár.

A 914-es (http://www.bkv.hu/ejszakai/914.html) kb 10 perc sétára fekvő mesés újpest városközpont és a város valós központja között biztosít alternatív közlekedési lehetőséget.

Aki dzsesszer, velünk tart!