Crate Soul Pressure




CRATE SOUL PRESSURE
NUJAZZFUNKSOULAFROBRAZILBREAKZ SINCE 2002

2006. október 27., péntek
Helyszín: Merlin (Budapest, V. ker., Gerlóczy u. 4.)
Kezdés 22 órakor / from 22h
Belépő: 1500 HUF


Quantic (Tru Thoughts / Brighton)
DJ Monk-One (Wax Poetics / New York)
Keyser & Shuriken (Crate Soul Brothers)

Keyser és Shuriken hosszú évek óta futó bulisorozatán a világ eklektikus zenei szcénájának veterán DJ-i túrnak gyűjteményeik legmélyére. Ezeken a bulikon az afro funktól a future boogie-ig terjedő spektrumon szinte bármi felhangozhat, amiben egy szinkópált ütem valami lélekmelengető harmóniával találkozik; csak a váratlan stílusváltások biztosak.

Quantic (Tru Thoughts / Brighton)

A bólogatásra ingerlő hip hop ritmusok, az afro-latin lüktetés, a mély soul és táncparkettrázó funk basszusmenetek rajongóinak nem kell bemutatni a Quantic néven dolgozó Will Hollandot, hiszen rendszeresen visszatérő vendégünk a hazai lemezjátszók mögött. A huszonéves brightoni DJ, multiinstrumentalista és producer 2002 óta nyolc saját albumot és több, mint harminc remixet készített, többek között olyan jazz állócsillagoknak, mint Charlie Parker és olyan underground funk hősöknek, mint a Breakestra. Csak az idén három nagylemeznyi saját anyaga jelent meg eddig: a nehezen beszerezhető felvételeit és remixeit egy korongra gyűjtő „One Offs, Remixes, and B Sides”, az „An Announcement To Answer” című szólóalbum, és most szeptemberben a Quantic Soul Orchestra nevű élő együttese közös lemeze Spanky Wilsonnal, az élő amerikai soul legendával. Amikor nem a stúdióban dolgozik, együttesével koncertezik vagy DJ-zik, akkor elfeledett lemezek után kutat világszerte. Mióta legutoljára nálunk járt, kifosztotta az etiópiai és Puerto Rico-i lemezboltokat, raktárakat és gyűjtőket, úgyhogy valószínűleg olyan ritka felvételekkel spékeli meg Budapesti műsorát, mint amiket a szintén idén, korlátozott példányszámban kiadott rumba, plena és cumbia stílusokat felvonultató válogatásán, a Mofongo Para El Alma-n hallhatunk.

Quantic and Rob Luis's back to back DJ set at London's Cargo
Quantic's 2 Hour DJ Set @ Bucharest's 'Studio Martin'

DJ Monk-One (Wax Poetics / New York)

A New York-i zenei életben tizenöt éve aktív Monk utcai árusok által terjesztett jazz, funk és soul mixtape-ekkel kezdte, de virtuóz ügyességgel összepasszított mixei előtt ma néma vigyázzállásban tisztelegnek a független hip hop és a nemzetközi eklektikus szcéna olyan DJ szupersztárjai is, mint Danny Krivit, Madlib, Ashley Beedle, Mark the 45 King, DJ Red Alert, Osunlade és Mark Rae. Monk ma nem csak az USA nyugati parján, de Japán és Anglia klubjaiban is rendszeres vendég, akár olyan legendás előadók kísérőjeként is, mint Roy Ayers. Bár kis kiadóknál megjelent saját hip hop produkciói és a Harmless, Fat City és a Names You Can Trust kiadóknál megjelent válogatáslemezei elismerést kavartak DJ körökben, igazából az Underground Railroad - az egyik legrégebb óta futó New York-i hip hop rádióműsor - házigazdájaként, a SCRATCH magazin egykori főszerkesztőjeként, valamint a hip hopban használt funk, soul, jazz, reggae és diszkó lemezek után kutató gyűjtők, hip hop fanatikusok és zeneőrültek bibliájának számító Wax Poetics magazin alapítójaként és szerkesztőjeként vált megkerülhetetlen figurává. A telefonszáma ott van dj Spinna, Kenny Dope és Pete Rock mobiljában, jóban van a funk-soul nagypapákkal, a pincéjében berendezett stúdióban ott áll a fekete zene elmúlt ötven évének szinte minden jelentős hangzó dokumentuma, és biztosabb kézzel duplázza, húzza és mixeli a fekete korongokat, mint egy japán szamuráj. Az elmúlt évek egyik legizgalmasabb vendége a Crate Soul Pressure sorozatban.

DJ Monk-One Funk/Soul Mix
50 Minute Hip-Hop Mix from DJ Monk-One